filter-symbol

Accesorii

Accesoriile, care vă permit menținerea unei igiene orale perfecte:

  • Periuța de dinți este un instrument (obiect) care servește la curățirea dinților și păstrarea igienei cavității bucale. Periuțele de dinți au diferite tării ale periilor, mărimi și forme.
  • Ața dentară servește la îndepărtarea bacteriilor și a resturilor alimentare din spațiile interdentare. Folosirea zilnică a acesteia este recomandată de către dentiști, alături de periuța de dinți. Ața dentară previne, printe altele, apariția parodontitei. Ața dentară este comercializată cu sau fără ceară; cea cu ceară alunecă mai bine peste suprafețele dentare. Din estimările efectuate de specialiști rezultă că periuța de dinți îndepărtează doar 70% din bacterii, restul trebuind înlăturate cu ața dentară.
  • În igiena orală, dușul bucal sau irigatorul oral este un instrument cu ajutorul căruia pot fi eliminate din interstițiile dentare resturile de mâncare și tartrul, folosind un jet aer și apă. Dușul bucal nu este un înlocuitor al periuței de dinți sau al aței dentare. Reprezintă un instrument ideal pentru pacienții care au lucrări dentare, pentru igenizarea zonelor greu accesibile cu periuța de dinți sau cu ața dentară.
  • Periuța interdentară este o periuță de dinți mai mică decât una normală și este de diferite forme și mărimi în funcție de necesitățile fiecăruia. Ele au scopul de a ajunge și în locurile greu accesibile.