filter-symbol

Dinți sensibili

Sensibilitatea dinților

 

Smaltul este stratul exterior al dinților și este protecția naturală împotriva plăcii, tartrului, cariilor și a hipersensibilității dentinei.

Dinții, la fel ca țesutul osos, sunt realizați dintr-un material compozit natural, unde componenta principală este "carbonat de hidroxiapatită", care reprezintă 65-70% din dentină și peste 90% din smalț.

Lipsa hidroxiapatitei, uzura mecanică și chimică provocată de factori externi precum periajul și acizii din zahărul alimentar, conduc la demineralizarea smalțului, care ulterior cauzează deteriorări și creează micro-zgârieturi invizibile, acestea sunt micro-medii optime pentru creșterea bacteriilor. 
În plus, smaltul adulților nu conține celule și prin urmare nu se poate regenera. Orice deteriorare este ireversibilă deoarece nu există un proces biologic capabil să repare smaltul deteriorat.

Timp de peste 10 ani, preocuparea princilală a Biorepair® este smalțul dentar și dentină.

Biorepair®  este singura pastă din lume care conține smalț nou pentru dinți, datorită moleculelor biomimetice microRepair®. 

Ce sunt particulele microRepair®?
MicroRepair® sunt cristale de zinc- de substituție- carbonat -hidroxiapatită. Compoziția acestor micro-particule este foarte asemănătoare cu compoziția smalțului dinților. Această similitudine oferă o proprietate biomimetică, permițând micro-particulelor să se integreze permanent cu smalțul dentar și dentina, reparând astfel uniform și natural microfisurile. Hidroxiapatita din microRepair® poate interacționa cu hidroxiapatita dinților și se poate ușor lega permanent, reparând și remineralizând.

În plus, microRepair® este capabil să reacționeze instantaneu la atacul bacteriilor prin eliberarea zincului, o substanță naturală antibacteriană care luptă împotriva plăcii bacteriene. Nici o alta pasta de dinti nu face asta! Eficacitatea Biorepair a fost demonstrată prin teste științifice la Universitatea din Bologna și de către alte institute externe. Studiile au fost, de asemenea, publicate în prestigioase reviste științifice internaționale.